TCA-Systems > Portfolio > Observatiesystemen > Eyelynx

 

EyeLynx

Beveiliging middels camera's, we zien het steeds meer om ons heen. We zien de camera's bij de tankstations, de supermarkt en langs de weg, elk systeem met zijn eigen beveiligingsdoel. Camera's, bedoeld om ons een veiliger gevoel te geven, of het nu gaat om de bewaking van eigendommen of bewaking voor tijdige signalering van problemen. Bedrijven en de staat investeren duizenden of tienduizenden Euro's in observatiesystemen. Op televisie zien we beelden hiervan terug, zoals bijvoorbeeld bij Opsporing Verzocht. Vaak krijgen we als kijker een wazig beeld, waarmee we eigenlijk niemand kunnen herkennen. Dit probleem ziet men vaak terug bij systemen, waarbij de beelddata gecomprimeerd dient te worden om de verhouding kwaliteit en opslagcapaciteit in balans te houden. Ook bij analoge systemen ziet men dit probleem vaak terug in verband met gebruik van oude video opslagsystemen. Daarnaast heeft men nog te maken met de belasting van het datanetwerk bij gebruik van IP-camera's. Veel Video Software Management systemen maken gebruik van de images van de camera en vragen voor elk beeld op een nieuw scherm een nieuwe datastream aan bij de camera, om al niet te spreken over de problemen welke kunnen ontstaan door gebruik van niet geschikte databekabeling.

Zo zien wij de beelden van onze systemen liever niet

TCA Systems werkt nauw samen met EyeLynx, ontwikkelaar van Video Management Software. EyeLynx maakt in tegenstelling tot veel fabrikanten, geen gebruik van JPG of MPEG. EyeLynx baseert het transport en opslag van haar beelden op een omgebouwde versie van het normale televisie signaal. Dit resulteert in:

 • Veel lagere belasting van het netwerk
 • Betere beelden bij opslag
 • En daarnaast ook nog een besparing van zo'n 30% op opslagcapaciteit
EyeLynx maakt voor het verwerken van de beelden gebruik van de CPU van de grafische kaart, niet de hoofd-CPU van de computer. Dit resulteert in een stabieler systeem met een lagere investeringsprijs, omdat RAM-geheugen en CPU-kracht van minder belang zijn.

EyeLynx Sharpviewer

Enkele voordelen van gebruik van EyeLynx VMS:

 • Besparing op opslag
 • Geen licentiestructuur
 • Lage netwerkbelasting
 • Minder zware belasting van CPU en geheugen van de Viewerscomputer
 • Eenvoudige muis- of stickbesturing van camera's
 • Eenvoudig wisselen tussen camera's
 • Eenvoudig extra schermen toevoegen
 • Eenvoudige camera's of volledige camerasystemen toevoegen
 • Met een muisklik beelden terugkijken
Bel 078-8426802 om een afspraak te maken voor een demonstratie.

Pharos

Het Pharossysteem is hét standalone rapid-deployement camerasysteem, welk is voorzien van een eigen opslagsysteem. Communicatie met deze camera verloopt bekabeld, via WiFi, 4G of 3G. Via de ingebouwde WiFi module is het tevens mogelijk om 5 extra camera's aan te sluiten op de Pharos-unit. Dit maakt de Pharos ideaal als tijdelijke hub of beveiligingscamera. Men kan de beelden van het Pharossysteem uitkijken via de SharpView Manager. Daarnaast is het mogelijk via de SharpView Manager live audiosignalen te sturen en slagbomen of speedgates aan te sturen.

De Pharos camera wordt gevoed middels een 12V, 15W voeding, wat inhoudt dat deze camera kan functioneren door middel van zonne-energie, windenergie, op accu's, PoE of een kleine generator.