TCA-Systems > Portfolio > Telematica

 

Telematica

Telematica is een discipline die zich bezighoudt met telecommunicatie en informatica. Vooral de combinatie van deze twee aspecten hebben de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen zijn de haalbare snelheden verhoogd door de ontwikkelingen van Cat 5E, Cat 6 en Cat 6A, maar ook de toepassingsmogelijkheden van het netwerk zijn veel breder geworden. Rond de eeuwwisseling stonden Voice-over-IP en digitale observatiesystemen nog in de kinderschoenen. Anno 2014 worden deze technieken steeds vaker, beter en betrouwbaarder toegepast.

Mede dankzij de komst van High Power over Ethernet (PoE+), waarmee men hogere spanningen over de databekabeling mee kan laten "stromen", maakt dit toepassing van zwaardere observatiesystemen mogelijk, zonder dat hiervoor extra kabel dient te worden aangelegd. Daarnaast wordt het door onder andere de doorontwikkeling van Thin-Clients, ook mogelijk deze te voeden middels PoE+. Uiteindelijk is dit een besparing op zowel de aanleg van een complete installatie, alswel de uitstoot van het schadelijke CO2. Natuurlijk blijven de toepassingen, welke minder hoge wattages nodig hebben zoals Access-points voor Wi-Fi of VoIP prima mogelijk.

TCA Systems is distributeur van Hubbell Premise Wiring, onderdeel van Hubbell Incorporated, een Amerikaans bedrijf. Zij zijn uitvinder van de trekschakelaar, met een historie van meer dan 125 jaar ervaring in ontwikkeling, innovatie en fabricage van elektrotechnische componenten. Hubbell Incorporated is na 125 jaar nog steeds een familiebedrijf, een prestatie welke men tegenwoordig niet meer tegenkomt en is vertegenwoordigd in een groot aantal landen, verspreid over alle 7 continenten.

Hubbell Premise Wiring, sinds 1990 onderdeel van Hubbell Incorporated, fabriceert bekabeling en Connectivity voor de hedendaagse netwerktoepassingen:

  • Producten voor Cat 5E, Cat 6 en Cat 6A netwerkoplossingen
  • Maar ook alle componenten voor het aansluiten van gangbare computer-Connectivity zoals bijvoorbeeld USB adapters, VGA adapters enz.
Daarnaast heeft Hubbell Premise Wiring een zeer uitgebreid pakket aan glasvezelkabel en componenten in haar portfolio.

Meer over de mogelijkheden van koper- en glasvezelbekabeling vindt u onder Hubbell Koper en Hubbell Glasvezel.