TCA-Systems > Portfolio > Tensor Toegangscontrole

 

Toegangscontrole

Toegangscontrole is primair gezien niets meer dan "Wie mag wanneer waar naar binnen. Een persoon, welke in bezit is van een geldige kaart, keyfob, code of biometrisch kenmerk wordt herkent door het toegangscontrolesysteem. Dit systeem controleert of deze persoon toegang heeft tot de betreffende locatie op dat tijdstip en verleent dan de persoon al dan niet toegang.

Een doordacht toegangscontrolesysteem is echter meer dan alleen "Wie mag wanneer waar naar binnen". Indien u uw terrein of pand wilt beschermen, is niet alleen het openen van een doorgang van belang, maar ook het sluiten hiervan. Een deur kan op een kier staan, waardoor u toch ongenode gasten over de vloer krijgt.

En ook intern kan het van belang zijn dat bepaalde ruimtes afgesloten blijven voor niet geautoriseerde personen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruimtes met bedrijfsgevoelige informatie of opslagruimtes met explosiegevaarlijke materialen. Daarnaast kan het van belang zijn, dat personen bepaalde ruimtes niet mogen verlaten, bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis. Deze mensen wil men zo veel mogelijk bewegingsvrijheid bieden, zonder dat zij zichzelf in gevaar kunnen brengen.

Als we dan gaan kijken naar de opgeslagen gegevens in de database van het toegangscontrolesysteem, komen we vaak tot de conclussie, dat een groot gedeelte van de verzamelde data maar zeer beperkt wordt gebruikt.

Tensor PLC, hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is award-winning marktleider op het gebied van design en fabricage van toegangscontrolesystemen en neemt Access Control hiermee naar een hoger niveau. Tensor fabriceert niet alleen de hard- en software, maar heeft haar systemen zodanig ontwikkeld, dat zij in staat zijn om naast toegangscontrole ook in andere applicaties te voorzien.

Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Tijds en aanwezigheids administratie
  • Het monitoren van bezoekers
  • Human Resources
  • Koppeling van het toegangscontrolesysteem aan het video management systeem
  • Koppeling van het toegangscontrolesysteem aan de brandmeldinstallatie

Door het combineren van de verschillende applicaties binnen het Tensor Toegangscontrolesysteem, worden de verkregen gegevens beduidend beter benut. Meer uitleg hierover bij bovenstaande onderdelen.